Ministri Edmond Ademi dhe kryetari i Presidencës për turqit që jetojnë jashtë vendit, Abdullah Eren, u dakorduan të nënshkruajnë një Memorandum Bashkëpunimi në fushën Diasporë.

Albanian

Sot, ministri i angazhuar për Diasporën, Edmond Ademi zhvilloi takim me kryetarin e Presidencës për turqit që jetojnë jashtë vendit, z. Abdullah Eren  

Gjat takimit u  shkëmbyen çështje dhe sfida të përbashkëta me të cilat ballafaqohen vendet tona në kontekstin e diasporës dhe në këtë drejtim, Ministri Ademi dhe kryetari Eren u dakorduan në periudhën e ardhshme të nënshkruajnë një Memorandum Bashkëpunimi, me të cilin do të  shkëmbehen njohuritë dhe përvojat, si dhe do të realizohen projekte të përbashkëta që synojnë forcimin e interesave tona të përbashkëta në fushën e diasporës.

Edmond Ademi: Veprat e Sterjo Spasse-s urë e rëndësishme e bashkëpunimit midis Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Shqipërisë

Albanian

Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë për mardhëniet me Diasporës, Edmond Ademi sot në Korçë- Shqipëri mori pjesë në Simpoziumin shkencorë kushtuar jetës dhe veprës letrare të Sterjo Spasse-s , në orgaznizim të Universiteti Fan S. Noli dhe Shoqatës Maqedonase "Sonce".

Ministri Edmond Ademi dhe Ministri për Rumunët që jetojn jashtë vendit, znj. Natalia Elena Intotero :Do të intensifikohet bashkunimi në fushën e diasporës mes Republikës së Maqedonisë dhe Rumanis

Albanian

Sot, gjatë vizitës zyrtare tre-ditore në Rumani, ministri i angazhuar për Diasporën, Edmond Ademi zhvilloi takim me  Ministrin për Rumunët që jetojnë jasht vendit, znj. Natalia Elena Intotero.

Qëllimi kryesor i bisedës ishte krijimi i një bashkëpunimi të frytshëm midis dy vendeve në fushën e diasporës si dhe shkëmbimi i përvojave nga  grupe të ekspertëve për  realizimin e praktikave të mira në këtë fushë në vendet e BE-së  dhe vendet e rajonit tonë.

Duke filluar nga ky vit, 8 dhjetori ,dita e Shën Klementit të Ohrit në Rumani do të festohet si Dita e Gjuhës Maqedonase

Albanian


Në prani të përfaqësuesve të lartë të institucioneve shtetërore rumune, senatorë, deputet, përfaqësuesve të Shoqatës së maqedonasve në Rumani dhe të ftuarve të tjerë përfaqësuesve të pakicave të tjera kombëtare, së bashku me delegacionin maqedonas të udhëhequr nga ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë përgjegjës për diasporën Edmond Ademi u festua "Dita e gjuhës maqedonase në Rumani", në ambientet e Klubit Diplomatik në Bukuresht.

Pages